Portena Logistiek

 

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Portena heeft maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staan. Naast de noodzakelijke financiƫle doelstellingen nemen we de plek van onze onderneming in de maatschappij, de natuurlijke leefomgeving en ketenverantwoordelijkheid in acht. We initiƫren vrijwel dagelijks maatregelen die zowel kostenbesparingen opleveren als milieubelasting reduceren.

Één van onze doelen is om in een periode van vijf jaar een CO2-reductie van minimaal 20% te realiseren. Hiermee volgen we de Lean and Green criteria en dat heeft ons nu al de Lean and Green Award opgeleverd. Een resultaat waar we trots op zijn!

Lean and Green

Lean and Green is een stimuleringsprogramma dat bedrijven stimuleert om te groeien naar een hoger duurzaamheidsniveau. Met name door maatregelen te nemen die niet alleen kostenbesparingen opleveren maar gelijktijdig milieubelasting reduceren. Om duurzaam te kunnen acteren is juist de financiële voorwaarde een voorwaarde om de continuïteit van MVO te waarborgen

Met de Lean and Green Award laten bedrijven zien dat zij zich actief inspannen om hun logistieke proces duurzamer te maken. Het toekennen van de Lean and Green Award gebeurt op basis van een schriftelijk plan waarin concrete CO2-doelstellingen voor 2012/2015 zijn vastgelegd en KPI’s (Kritieke Prestatie Indicatoren) zijn bepaald. Na deze 5 jaar moet worden aangetoond in wat voor mate de doelstellingen gerealiseerd zijn. Indien dit proces positief wordt afgerond wordt de Lean & Green Star toegewezen. Deze toewijzing verwachten wij in 2015 te behalen om daarna de lat weer iets hoger te leggen.