Portena Logistiek

 
Home > Diensten > Supply chain concepts

Supply Chain Concepten

Veel logistieke dienstverleners bieden oplossingen aan op het gebied van transport, distributie en warehousing. Daar stemt u dan uw supply chain op af. Bij Portena draaien we het graag om. We kijken waar uw producten bij gebaat zijn en ontwikkelen daar perfect passende diensten bij. Hierin treden we graag op als ketenregisseur.

Door het totaaloverzicht voor onze klanten in beeld te brengen en te coördineren, stroomlijnen we de totale supply chain. Onze overtuiging hierbij is: durf te delen en zoek elkaar op! Wij werken dan ook graag samen met andere logistieke dienstverleners om onze klanten maximaal te kunnen servicen.

Bij het bieden van individuele supply chain concepten hanteren we drie criteria:

  1. Kosten
  2. Service
  3. Duurzaamheid

Op minimaal een van deze gebieden moeten uw prestaties door de samenwerking met Portena verbeteren. Anders heeft samenwerken geen zin. Dat controleren we ook. We maken duidelijke afspraken die we vastleggen in SLA’s. En we meten en rapporteren onze performance aan de hand van vooraf gedefinieerde KPI’s. 

Hoe kan Portena uw kosten verlagen?

Denk aan: multicustomer warehousing of distributie, mechanisering van warehouse-activiteiten, lagere tarieven voor opslag, aanvoer van goederen per binnenvaart, slimmer plannen, variabele tarieven voor logistieke diensten, efficiëntere distributie van kleine volumes.

Hoe kan Portena uw servicegraad verhogen?

Denk aan: value added services, real-time rapportage door koppeling van uw ERP-systeem met ons WMS/TMS, crossdocking, hogere leverfrequenties, nacht- en weekendleveringen, chauffeurs die bekend zijn met uw afnemers!

Hoe kan Portena uw duurzaamheid bevorderen?

Denk aan: vermindering CO2-uitstoot en aanpak fileproblematiek door het terugdringen van lege kilometers en het verhogen van de beladingsgraad, energiebesparende oplossingen in warehouses, inzet van hybride en LNG-voertuigen en het gebruik van LZV’s.