Portena Logistiek

 
Home > Over Portena > Ambities & drijfveren > Hier geloven we in

Hier geloven we in

1.    Continuïteit: schoenmaker blijf bij je leest

Wij gaan ver om onze klanten te ontzorgen maar houden onze eigen waarden aan. Onze gezonde bedrijfsvoering heeft daardoor altijd geresulteerd in succesvolle logistieke concepten voor onze klanten. Een uitdaging zijn wij nog nooit uit de weg gegaan, maar we passen altijd risicomanagement vanuit een gezonde bedrijfsvoering toe. Onze continuïteit en die van opdrachtgevers mogen nooit in gevaar komen

Je hoeft niet groot te zijn om slim te zijn. Vanuit onze geografische positie en cultuur zijn wij gewend om slim en niet overhaast te handelen. Daarbij moeten wij innovatief en ruim denken zodat wij het goedkoper kunnen doen waardoor onze klant integraal lagere kosten heeft. High tech als het kan en low tech als het moet. We zijn geen meelopers maar bepalen zelf onze koers waarbij we uiteraard rekening houden met de belangen van alle partijen waarmee we samenwerken.

2.    Partnership: wie niet kan delen kan ook niet vermenigvuldigen

Durven dromen. De lat samen hoger leggen. Ideeën willen delen en spiegelen. Gezamenlijk verantwoordelijkheid nemen. En samen in het diepe springen. Partnership is de springplank én het fundament voor wederzijdse groei en ontwikkeling. Wij geloven oprecht in waardecreatie door sterke partnerships gebaseerd op wederzijds vertrouwen, expertise, professionaliteit en integriteit. Door samen te delen kunnen wij ook samen vermenigvuldigen. Alle opties moeten serieus afgewogen worden in een open en eerlijke omgeving. 

3.    Kwaliteit borgen: een goed begin is het halve werk

Begrijpen wat er gevraagd wordt en daar een volledige passende en duurzame oplossing voor creëren: daarmee begint elk kwaliteitsstreven, daarmee kom je vooruit. Kennis komt door dingen uitelkaar te trekken, door te analyseren. Maar wijsheid ontstaat door dingen samen te nemen, het grote geheel te overzien. Door goed te analyseren en voor te bereiden voorkomen we per definitie problemen.

4.    Uitdagen & doorzetten: een reis van duizenden kilometers begint met één stap

Continu verbeteren, het borgen van deze verbeteringen en het integreren ervan in ons DNA. En vervolgens weer op zoek gaan naar verbeteringen. Dat is altijd onze dynamiek geweest in deze wereld die continu verandert. Organisaties die de juiste kennis op het juiste moment inzetten en deze kennis weten uit te nutten en vast weten te houden, bouwen een voorsprong op. Dit vergt flexibiliteit, ambitie en doorzettingsvermogen. 

5.    Delivering: we zeggen wat we doen en doen wat we zeggen

Wij zeggen wat we doen en doen wat we zeggen. No nonsense in een nette, transparante en eerlijke omgeving met een bijpassende houding. Wij hebben ons altijd als A-merk gedragen omdat wij vinden dat onze uitstraling moet aansluiten bij wat je doet. Wij zien onszelf als een verlengstuk van onze klanten. Daarom zeggen wij nooit “hier zijn uw goederen” maar “waar kunnen we uw goederen netjes neerzetten?”. Een snelle en complete fulfilment: daar kunt u als onze klant op rekenen.

6. Integratie

Voor optimale verbondenheid tussen product, klant en markt is integratie een key voorwaarde. Voor ons betekent integratie – naast integratie van informatiesystemen en andere hardware-matige harmonisatie – vooral transparantie in wensen en doelen. Samenwerken aan de ontwikkeling en implementatie van vooraf geformuleerde doelstellingen gaat immers effectiever als de neuzen dezelfde kant op staan.

7. Verbinding

Product, klant en logistiek zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Portena zorgt ervoor dat deze verbondenheid maximaal rendeert voor elke schakel in deze keten. Door de wens van de klant te doorgronden – ook hier bewijst close to markets zijn kracht – kunnen we hem voorzien van belangrijke, kwalitatieve data. Tot slot zijn wij als geen ander bewust van onze verantwoordelijke positie voor de verbinding tussen onze opdrachtgever en zijn klanten.