Portena Logistiek

 
Home > Over Portena > Kleine oplossingen

Kleine oplossingen voor grote uitdagingen

Zomaar een greep uit onze ogenschijnlijk kleine oplossingen voor grote en minder grote uitdagingen. Het gemeenschappelijke kenmerk? Ze leveren opdrachtgevers flinke kostenbesparingen op.

Case 1

Pas de afmetingen van het product met slechts 1 centimeter aan en bespaar € 80.000 op jaarbasis.

Onze opdrachtgever laat zijn product maken in China. Doordat deze opdrachtgever ons betrok in de ontwerpfase  – dus nog voordat deze in productie ging – ontdekten we dat als het product 1 centimeter kleiner zou zijn dan het oorspronkelijke ontwerp, deze vervoerd konden worden conform de collomoduul afmetingen. Daardoor konden de containers beter gevuld worden en pasten er meer producten op een pallet waarbij de kans op schade ook werd gereduceerd.

Kostenbesparing: € 80.000 op jaarbasis

Case 2

Combineer de twee adreslabels: dit scheelt duizenden euro's aan materiaalkosten.

Een van onze opdrachtgevers vervoert zijn goederen in een afwijkend type doos. Voor verzending waren altijd twee labels nodig waarvan er eentje handmatig opgeplakt werd. Door op een slimme manier deze twee labels te combineren tot één kon de bestickering voortaan machinaal gedaan worden. Doordat die ene sticker kleiner was dan de twee stickers samen, werd meteen ook op materiaalkosten bespaard.

Materiaalkostenbesparing: 500.000 colli x € 0,05 = € 25.000 op jaarbasis.